Son Xəbər: Əli Əsədov Efiopiyanın baş nazirinin müavini ilə görüşüb, Kobaxidze: Aİ-yə üzv ölkələrin xarici işlər nazirlərinin Tbilisidə etirazlarda iştirakı təəssüf doğurur, Prezident İlham Əliyevin adından Aleksandr Lukaşenkonun şərəfinə dövlət ziyafəti verilib - YENİLƏNİB, “Belarus şirkətlərini bu prosesə fəal qoşulmağa dəvət edirik”, Kobaxidze: Türkiyə-Azərbaycan-Gürcüstan əməkdaşlığı həqiqətən vacibdir, Fransalı nazirin əsassız ittihamı - Yeliseyin sarayının iflasa uğrayan müstəmləkə siyasəti - ŞƏRH, Lukaşenko Heydər Əliyevin məzarını ziyarət etdi - FOTO, Tarixi ədalətə üz çevirib, özləri tarix olan MİNSK QRUPU – TƏHLİL, Gürcüstan baş naziri Türkiyədə SƏFƏRDƏDİR, “Qalatasaray” – “Fənərbağça” görüşünü bu hakim idarə edəcək,

Dönərdən zəhərlənmə ölümə səbəb ola bilər

Dönərdən zəhərlənmə ölümə səbəb ola bilər

Tarix: 11-06-2020, 09:10

Uzun müddət bişən dönər kanserogen (xərçəng yaradan) risk daşıyır.
Bu barədə “Demirören Haber Ajansı” (DHA) Türkiyənin “Gida Mühendisləri Odası”nın açıqlamasına istinadla xəbər yayır.
 
Xüsusilə toyuq dönərində uzun zaman bişdikdən sonra salmonella bakteriyası yaranır ki, bu da insanın ölümünə səbəb ola bilər.
“Şişə taxılan dönər 24 saat ərzində istehlak edilməlidir. Ən qorxulusu satılmamış dönər ətinə yeni ətin əlavə olunmasıdır. Bu, zəhərlənməyə gətirib çıxarır. Dönərin tez hazır olması üçün qısa müddətdə bişməsi də zəhərlənmə yaradır”, - deyə bildirilir.




RƏYLƏR


REKLAM

XƏBƏR LENTİ

POPULYAR XƏBƏRLƏR