Son Xəbər: Prezident onları təltif etdi - Siyahı, Azərbaycanda superkompüter mərkəzi yaradılacaq, Azərbaycanın media nümayəndələri Xivədəki Prezident məktəbini ziyarət ediblər, Azərbaycanda donor gözləyənlərin sayı 1000 nəfərdən çoxdur, ICESCO-nun Baş direktoru Prezidenti Zəfər Günü münasibəti ilə təbrik edib, Azərbaycanda süni intellekt üzrə beynəlxalq bazar təhlil olunub, əsaslı çatbotlar hazırlanır, Pakistan Prezidenti İlham Əliyevi Zəfər Günü münasibətilə təbrik edib, Azərbaycanla BƏƏ arasında Hərtərəfli İqtisadi Tərəfdaşlıq Sazişi təsdiqlənib, DTX tərəfindən həbs edilmiş, terroru maliyyələşdirmədə təqsirləndirilən şəxsin məhkəməsi başlayıb, 2026-cı il dövlət büdcəsinin layihəsi Milli Məclisin plenar iclasına tövsiyə edilib - YENİLƏNİB,

Dönərdən zəhərlənmə ölümə səbəb ola bilər

Dönərdən zəhərlənmə ölümə səbəb ola bilər

Tarix: 11-06-2020, 09:10

Uzun müddət bişən dönər kanserogen (xərçəng yaradan) risk daşıyır.
Bu barədə “Demirören Haber Ajansı” (DHA) Türkiyənin “Gida Mühendisləri Odası”nın açıqlamasına istinadla xəbər yayır.
 
Xüsusilə toyuq dönərində uzun zaman bişdikdən sonra salmonella bakteriyası yaranır ki, bu da insanın ölümünə səbəb ola bilər.
“Şişə taxılan dönər 24 saat ərzində istehlak edilməlidir. Ən qorxulusu satılmamış dönər ətinə yeni ətin əlavə olunmasıdır. Bu, zəhərlənməyə gətirib çıxarır. Dönərin tez hazır olması üçün qısa müddətdə bişməsi də zəhərlənmə yaradır”, - deyə bildirilir.




RƏYLƏR


REKLAM

XƏBƏR LENTİ

POPULYAR XƏBƏRLƏR