Son Xəbər: Əfqanıstandakı zəlzələdə kişilər qadınlara kömək etməyib, Robert Fitso: Slovakiya Ukraynada hərbçi yerləşdirməyəcək, Venesiya festivalında Azərbaycan filminin təqdimatı olub, “KamAZ”ın “Changan”ın üstünə aşdığı an - Foto, MİQ-in apellyasiya müsahibələrinin nəticələri açıqlanıb, DİN paytaxt və bölgələrdə xüsusi əməliyyatlar keçirib, saxlanılanlar var - VİDEO, Zelenski: Putin Kiyevə gələ bilər, mən Moskvaya gedə bilmərəm, Dünya bazarlarında neft 1,5 dollardan çox ucuzlaşıb, Daşkəsənin Alaxançallı kəndinə sel gəlib, bir sıra fəsadlar törədib, Ukrayna səfirliyi Azərbaycanda uşaqlara göstərilən yardıma görə təşəkkür edib,

Dönərdən zəhərlənmə ölümə səbəb ola bilər

Dönərdən zəhərlənmə ölümə səbəb ola bilər

Tarix: 11-06-2020, 09:10

Uzun müddət bişən dönər kanserogen (xərçəng yaradan) risk daşıyır.
Bu barədə “Demirören Haber Ajansı” (DHA) Türkiyənin “Gida Mühendisləri Odası”nın açıqlamasına istinadla xəbər yayır.
 
Xüsusilə toyuq dönərində uzun zaman bişdikdən sonra salmonella bakteriyası yaranır ki, bu da insanın ölümünə səbəb ola bilər.
“Şişə taxılan dönər 24 saat ərzində istehlak edilməlidir. Ən qorxulusu satılmamış dönər ətinə yeni ətin əlavə olunmasıdır. Bu, zəhərlənməyə gətirib çıxarır. Dönərin tez hazır olması üçün qısa müddətdə bişməsi də zəhərlənmə yaradır”, - deyə bildirilir.




RƏYLƏR


REKLAM

XƏBƏR LENTİ

POPULYAR XƏBƏRLƏR