Tarix: 5-12-2019, 15:35
Türkiyədə daha faydalı olduğu iddia edilən bənövşəyi çörək istehsalına başlanılıb.
İstanbul Universiteti, Beyin, Biotexnologiya Araşdırma Mərkəzinin 12illik araşdırmalaı nəticəsində professor İhsan Kaya və onun komandasının hazırlamış olduğu yeni çörək növü Malatyada istehsala buraxılıb. Mormiks deyilən maddə qatılmış bənövşəyi çörəklə yanaşı digər bənövşəyi un məmulatları da hazırlanacaq. Bənövşəyi çörək vətəndaşların böyük marağına səbəb olub. Çörəyə bənövşəyi rəngli aksioksidant tərkibli meyvə tozları qatıldığı üçün o bu rəngi alır. Bir çox xəstəliklərin müalicəsində istifadə olunur.
Qeyd edək ki bənövşəyi çörək bir çox ölkələrdə dövlət siyasəti şəklini alacaq və səhiyyə idarələri faydalı olaraq onun satışa çıxarılması məcburiyyətindən bəhs etməkdədir. Həkimlər bənövşəyi çörəyin dərman olmadığını, onun istifadəsi ilə yanaşı müalicənin davam etdirilməsinin vacib olduğunu qeyd ediblər.