Son Xəbər: Tramp: Çarli Kirk ölümündən sonra medalla təltif ediləcək, XİN rəhbəri Polşa vətəndaşlarına çağırış edib: Yalvarıram, Rusiya və Belarusa getməyin, Türkiyədə Suriya hərbçilərinin təliminə başlanılıb, İsrail şirkəti: Abşeronun su probleminin həlli üçün ən yaxşı texnologiyalar seçilir, 11 sentyabr terroru ərəfəsində ABŞ-də qətl – bu dəfə Venesuela hədəf ola bilər - ŞƏRH, ABŞ Minskdə səfirliyini bərpa etmək istəyir, Polşa Belarusla sərhədi qeyri-müəyyən müddətə bağlayır, 1990-cı ildə Azərbaycanın Ermənistandan atəşə tutulması ilə bağlı sənədlər elan edilib, Kamran Əliyevin Sinqapura səfəri başa çatıb, Bakı İqlim Fəaliyyəti Həftəsi üçün qeydiyyat prosesi başlayıb,

Koronavirusun qarşısını alan ən yaxşı ərzaqların adları açıqlanıb

Koronavirusun qarşısını alan ən yaxşı ərzaqların adları açıqlanıb

Tarix: 4-12-2020, 17:30


Koronavirusun qarşısını alan ən yaxşı ərzaqların adları açıqlanıb
Üzüm və yaşıl çaydakı kimyəvi birləşmələr koronavirusun insan orqanizmində yayılmasının qarşısını alır.

MK-nın məlumatına görə, Şimali Karolina Universitetinin (ABŞ) alimləri apardıqları araşdırmalardan sonra belə qənaətə gəliblər.

Onların tədqiqatlarının nəticələri “Frontiers in Plant Science” nəşrində dərc edilib.

Bildirilir ki, sözügedən məhsullarda SARS-CoV-2 proteaz-fermentlərini bloklaya bilən maddələr var.

Bundan əlavə, məlum olub ki, tünd şokolad və kakao da koronavirus fermentlərinin aktivliyini azaldır.




RƏYLƏR


REKLAM

XƏBƏR LENTİ

POPULYAR XƏBƏRLƏR